Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ...

ΤΙ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΕ...!!! 210-3220523 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ


ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...!!! ΟΥΣΤ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ....

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ !!!



Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη στάση της προέδρου Σιδερή στο χθεσινό κοινοτικό συμβούλιο... Ετσιθελισμός, γραψαρχιδισμός, υπεροψία και "φτύσιμο" κατάμουτρα στα πρόσωπα, τις ιδέες και τα όνειρα των κατοίκων της γειτονιάς. Πλέον κατάλαβα ότι ο εκφασισμός είναι στοιχείο ύπαρξης και σε παρατάξεις που θεωρούνται σοσιαλΗστικές και φορούν τον μανδύα της Δημοκρατίας για να καλύψουν την μπόχα και τη σαπίλα του ολοκληρωτισμού που δέχονται σα κακιά και άσχημη μόδα. Πόσο θα το μετανιώσουν... Άκουσα ότι η "κυρία" Σιδερή μένει εκτός 4ης κοινότητας... Αν αληθεύει, γιατί είναι τοποθετημένη πρόεδρος σε αυτή την κοινότητα; Καλύτερα να παραιτηθεί και να φύγει, γιατί ήδη θεωρείται persona non grata... (άσε κ. Κοντέ... αυτές είναι δύσκολες λέξεις για σένα!)

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ



Η εποχή που διανύουμε είναι το μεταβατικό στάδιο για μία νέα Ελλάδα η οποία διαμορφώνεται,  μετεξελίσσεται και αλλάζει. Είναι πλέον πασιφανές σε όλους ότι ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης. Ο κόσμος υποφέρει, σε αποτέλεσμα των κυβερνήσεων και των πρακτικών των κομμάτων της μεταπολίτευσης. Μοναδική πραγματική διέξοδος για τον λαό είναι η Οικολογική προοπτική, η οποία εμπεριέχει ένα νέο μοντέλο διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο το Οικολογικό κίνημα πρέπει να ενδυναμώσει και να εμπλουτιστεί με νέες φωνές και νέους ανθρώπους. Χωρίς όμως να χάσει τα σημεία υπεροχής και διαφορετικότητας που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα συστημικά κόμματα. Βασικοί πυλώνες του Οικολογικού κινήματος είναι η εναλλαγή και η μη ύπαρξη αρχηγών και προέδρων.  Και αυτά παραμένουν αδιαπραγμάτευτα.

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε τις πρακτικές των κομμάτων της εξουσίας οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία του Οικολογικού κινήματος και γενικότερα της «Πράσινης» προοπτικής. Και οι πρακτικές αυτές έλαβαν χώρα, με κομιστές συγκεκριμένους ανθρώπους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Τον Χρήστο Πάχτα, που από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη έπαιξε κομβικό ρόλο στο έγκλημα που συντελείτε στη Χαλκιδική
  • Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που εμπνεύστηκε τον προκλητικό νόμο-σκάνδαλο περί «μη ευθύνης Υπουργών», αθωώνοντας όλα τα πολιτικά εγκλήματα
  • Το Γιώργο Παπανδρέου, που μακέλεψε τα «πράσινα συνθήματα» και οδήγησε τη χώρα στη φτωχοποίηση.
  • Το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, που ως Υπουργός Οικονομίας, έπαιξε διάφορα παιχνίδια με τα CDS, αλλά κυρίως ως Υπουργός Περιβάλλοντος, πέρασε νύχτα τροπολογίες-σκάνδαλο, που έπληξαν ευθέως το περιβάλλον
  • Το Χρήστο Παπουτσή,  του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με τις 52 προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Κυρίως όμως της προκλητικής και κόντρα με το κόμμα μας στάσης, κατά των μεταναστών απεργών πείνας στην Υπατία, όταν ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 
  • Το Νίκο Δένδια, με την αυταρχική στάση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά των απλών πολιτών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά που συμβαίνουν στη Χαλκιδική.
  • Το Γιώργο Βουλγαράκη, και τη ρήση του «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»
  • Το Μάκη Βορίδη, που νύχτα πέρασε τροπολογίες στη Βουλή αλλάζοντας τον τρόπο αδειοδότησης και το καθεστώς ακτινοβολίας υπέρ των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πλήττοντας έτσι τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για το κοινωνικό καλό.



Είναι σαφές ότι για να δεχτούν ισχυρό πλήγμα αυτές οι πρακτικές και οι πολιτικές είναι αναγκαίο να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί το Οικολογικό κίνημα. Για να δυναμώσουμε το ποτάμι της αλλαγής, χρειαζόμαστε ιδιαίτερα τους νέους. Τους νέους, όμως, που διακριτά (και όχι διακριτικά) θα δώσουν αγώνες για το Οικολογικό Κίνημα.

Ειδικότερα για τους νέους που πρόσφατα δήλωσαν την πρόθεσή τους να εγγραφούν στο κόμμα μας, τους καλούμε να παραιτηθούν άμεσα από την ΠΑΣΠ, που είναι η νεολαία ενός άλλου κομματικού φορέα, του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε άμεσα να δείξουν έμπρακτα τις καλές τους προθέσεις στηρίζοντας στις φοιτητικές εκλογές της 17ης Απριλίου τους αυτόνομους ή συνεργαζόμενους συνδυασμούς των Οικολόγων Νέων. Και εκεί που δεν έχουμε υποψηφιότητες, να δημιουργήσουν Οικολογικά ψηφοδέλτια. Τους καλούμε να καταδικάσουν ευθέως και χωρίς μισόλογα, τις πρακτικές και τα πρόσωπα των κομμάτων εξουσίας που έφεραν τη χώρα σε σήψη και παρακμή. Είναι επίσης σαφές, ότι όποιος ανήκει σε νεολαία άλλου κόμματος, είναι αυτόματα απορριπτέος από μέλος των Οικολόγων Πρασίνων.

Στο όραμα για μια νέα Ελλάδα, δεν χωρούν πρακτικές σήψης των κομμάτων του κατεστημένου. Με χαλασμένα υλικά, δεν «χτίζονται» τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Η ύπαρξή μας στους Οικολόγους Πράσινους, συνδέεται με την αποδοκιμασία των κομμάτων που κυβέρνησαν και των πρακτικών τους. Το Αύριο δεν μπορεί να περιμένει άλλο.


Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟ... ΠΟΔΙ...!!!



ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ KΕΝΤΡΟ
 ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ;


Με το διήμερο δράσεων στο πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (30-31/3) αποδείχθηκε ότι αυτό που οραματιζόμαστε και διεκδικούμε τα τελευταία χρόνια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής είναι εδώ και μας περιβάλλει.

Με αφορμή τη συζήτηση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου-μαμούθ, δίπλα στο ήδη τσιμεντωμένο ποτάμι του Κηφισού, νιώθουμε την ανάγκη να ακουστεί η φωνή μας και να ληφθούν σοβαρά υπ’όψιν οι ανάγκες και οι απόψεις, που αφορούν τόσο τις δικές μας ζωές, όσο και των παιδιών μας.

Γι’αυτό σας καλούμε την Τετάρτη 17/4 και ώρα 16.30
στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
(είσοδος Μοναστηρίου και Τηλεφάνους).


Ανταλλάζουμε ιδέες, συντονιζόμαστε, και περπατάμε στη γειτονιά μας, σε μια διαδρομή από το Πάρκο έως την 4η Δημοτική Κοινότητα, για να δηλώσουμε με την παρουσία μας
ότι η Ακαδημία Πλάτωνος είναι ένας φάρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και δείχνει έναν άλλο δρόμο.
Ανθρώπινο, ελεύθερο.


ΟΣΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ
ΟΣΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ
ΟΣΟ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ
ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ
ΚΑΙ
ΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑ... 
ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ !!!

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ...!!! από τους ΤΖΟΥΡΑΝ-ΤΖΟΥΡΑΝ.


Εκτός από φίλοι, γειτονόπουλα και καλά παιδιά, οι Τζουράν Τζουράν είναι εξαιρετικά χαρισματικοί καλλιτέχνες, Εμπνευσμένοι,ευρηματικοί και καινοτόμοι, υπόσχονται να σας ταξιδέψουν σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, με επιρροές από όλο το φάσμα της μουσικής, ερμηνευμένα από δυο υπέροχες γυναικείες φωνές. Στα όργανα συμμετέχουν ΟΛΟΙ!!! Πότε με κιθάρα (Βαγγέλης),μπαγλαμά(Πάνος),τζουρά(Γιώργος),ζίλια,καστανιέτες,τζουρά(Ελένη),κρουστά,καχόν,μπεντίρ(Λένα) και πότε με φυσαρμόνικα,μπόνγκος,πιατίνια,ντέφι...
Κυκλοφόρησε το πρώτο τους σιντί με δικά τους τραγούδια. Στηρίξτε και βοηθήστε το διαμαντάκι αυτό που λέγεται Τζουράν-Τζουράν να μεγαλώσει!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

"ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ !!!

Αν μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε πόσες λέξεις μπορούν να είναι 10 λεπτά εικόνων; Όχι δεν τεστάρω τις μαθηματικές σας γνώσεις... Είναι απλώς ένα όμορφο λογοπαίγνιο! Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψουν τις εικόνες... Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να χωρέσουν οι ιδέες, οι σκέψεις, οι θύμησες του διημέρου!
Όλοι, όλες, όλα δούλεψαν ρολόι! Εκτός από τα πολύ μικρά ατυχηματάκια (ένα καλώδιο κομμένο, και 2 ηχεία μισοκαμμένα) η προσπάθειες όλων στέφθηκαν με επιτυχία!
Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

... ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!

Με τρέλλα, όρεξη και κέφι οι αγώνες μας και οι διεκδικήσεις τελικά θα ...μας προτιμήσουν γιατί τίποτα στον κόσμο δεν συγκρίνεται με το γέλιο, την ανεμελιά και την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΑ!!! 
ΡΗΣΠΕΚΤ ΟΛ ΔΕ ΓΟΥΕΗ, ντουουουντζ!!!

Διευκρινίσεις και ερωτήματα για τη συνέντευξη των ανθρώπων της ARTUME




Γράφει η A.S.

Κάποιες υποχρεωτικές διευκρινίσεις και ερωτήματα:
-"Μερίδα κατοίκων της περιοχής και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν κατά της υλοποίησης του έργου, επειδή, όπως υποστηρίζουν, γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος". 

Με ποια μετρητικά όργανα καθορίζει τις "μερίδες" το στέλεχος;και τι "μερίδα" είμαστε; παϊδάκι ή αμερικάνικη μπριζόλα; Και τώρα, στα σοβαρά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ερώτηση στη Βουλή. Δεν είναι το μόνο κόμμα που έχει αντίθετη άποψη για το επενδυτικό σχέδιο. Τουλάχιστον, το ΚΚΕ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεών τους στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας είναι αντίθετοι. Συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, πράγμα καθόλου παράξενο αφού συμφωνούν και σε άλλες καταστροφές, πολύ μεγαλύτερες. Άρα, οι της εταιρείας πρώτα να σεβαστούν το πολίτευμα της χώρας που ακόμη έχει χώρο για πολλά κόμματα. 3. Δεν υποστηρίζουν οι "μερίδες" ότι η επένδυση γειτνιάζει με την επένδυση. Το υποστηρίζει η επένδυση που διάλεξε την ονομασία "Academy Gardens".

-"Chris McCormack: Να διασαφηνίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, το 81% των κατοίκων τάσσεται υπέρ της επένδυσης".

 Πότε έγινε η δημοσκόπηση; με ποια ερωτήματα; σε ποια περιοχή ακριβώς;

-"Γιώργος Τσουκαλάς: Το Academy Gardens απέχει 1,4 χιλιόμετρα από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, δηλαδή, διπλάσια, απόσταση από ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών από τον αρχαιολογικό χώρο".
 

  (η φωτογραφία είναι μια απόδειξη ότι ούτε δημοσκόπηση έγινε, αλλα ούτε και εμφανίστηκε κάποιος από αυτούς του καγκουρίδηδες,,,!!!)
 
Δηλαδή; ας δημοσιευτεί η εισήγηση του Οργανισμού Αθήνας που αναφέρει ότι η επένδυση πρέπει να συνδεθεί μέσω πεζόδρομων με τον αρχαιολογικό χώρο για να μπορέσει αυτός να αναβαθμιστεί. Επίσης, ας δημοσιευτεί και η Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων της εταιρείας με το δήμαρχο για τον ίδιο στόχο, από το capital πάντα.

-" Chris McCormack: Ωστόσο, η έκταση, όπου σχεδιάζουμε το Academy Gardens, είναι ιδιωτική ... δύσκολα θα μπορούσαν να εγερθούν αξιώσεις".

 -Δεν αμφισβήτησε κάποιος την ιδιωτική ιδιοκτησία. Έχουμε να υπερασπιστούμε τις δημόσιες, αυτήν την περίοδο.Αμφισβητείται το σχέδιο εκμετάλλευσης αυτής της ιδιοκτησίας, η βιωσιμότητά του και η βιωσιμότητα της ευρύτερης περιοχής, από το Περιστέρι και το Ίλιον μέχρι το κέντρο της Αθήνας.
- Για τις απαντήσεις των δύο σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα, την αγορά της Αθήνας, κτλ, παραπέμπουμε στην εκτενή πλέον βιβλιογραφία, αλλά και στις εκτιμήσεις επιστημονικών φορέων ακόμη και του κειμένου του Σχεδίου Νόμου του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που αραχνιάζει μέχρι να σουλουπωθεί στα μέτρα των επιταγών της περιόδου. Θα ήταν ενδιαφέρον, κάποιος από τους φίλους ειδικούς να γράψει σχόλιο εδώ για τα εμπορικά κέντρα. Α, και η Αθήνα των μνημονίων δεν είναι Λονδίνο!
-
"Γιώργος Τσουκαλάς: Με αποφάσεις τους, τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων και η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν υπάρχουν διατηρητέα κτίσματα στην περιοχή".

 Για το κτίριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που κατεδαφίστηκε με διαδικασίες fast track, καλό είναι το blog να ενημερώσει ξανά τους αναγνώστες του. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχείρηση καθόλου μα καθόλου γραφειοκρατική!

- " Chris McCormack: ...Άλλωστε, εμείς δεν ζητούμε επιτάχυνση των διαδικασιών αλλά την απόλυτη εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου..."

Δεν έχετε κανένα λόγο να μην το ζητάτε αφού το νομοθετικό πλαίσιο το φροντίζουν άλλοι. Όπως ο υπόλογος πρώην υπουργός Παπακωνσταντίνου με τις φωτογραφικές τροποποιήσεις σε άσχετο νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο του 2012!

- "Γιώργος Τσουκαλάς: Επιπλέον, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Artume πραγματοποιούμε, με την στήριξη και την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, έργα, δωρεές στην τοπική κοινωνία που έχουν ευρεία αποδοχή από τους τοπικούς φορείς". 
Κύριε, έχετε απλά και μόνο τη συμφωνία του δημάρχου. Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν συζητηθεί οι δωρεές σας! Και σε ποιους τοπικούς φορείς αναφέρεστε; Μπορείτε να το διευκρινίσετε στο capital, που σίγουρα ενδιαφέρεται για την εγκυρότητά του; 


 
 (και αυτή εί8ναι μια φωτογραφία που μόνο εφιάλτες θα σας φέρνει από εδώ και στο εξής!!!)



Γ.ΑΜΥΡΑΣ @ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

 
Ευχαριστούμε πολύ τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γ. Αμυρά, για την στήριξη και συμπαράσταση που παρείχε αυτός και οι ..."Επιμένοντες Αθήνα", στο διήμερο δράσης των διάφορων συλλογικοτήτων στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα. 
Η συνέντευξη που δόθηκε στον Αλέξανδρο (σταθμάρχης!) ήταν χειμαρρώδης, σαφής, καυστική και αναφερόταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε Αθηναίος αλλά και κυρίως στις πάρα πολύ χαμηλού κόστους, υλοποιήσιμες ιδέες που φέρνει ο Γ. Αμυράς και το... ποδήλατό του!!! 
Δυστυχώς εκεί στην Κοτζιά, μάλλον υπάρχει μόνιμη ... βλάβη στο ακουστικό νεύρο!
Απολαύστε και μοιραστείτε!!!
Θα υπάρξουν συνεντεύξεις και από άλλους φορείς, συμμετέχοντες και άλλα ενδιαφέροντα πρόσωπα.
Ιτς α πρόμις...!!!