Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 Τα προβλήματα στη γειτονιά μας ολοένα και μεγαλώνουν... Φαίνεται ότι η προσπάθεια για μια ιδέα ανάπλασης-αναβάθμησης του Πάρκου μας δεν πολυπείθει γενικότερα... Άλλωστε πως μπορεί να γίνει αυτό, όταν οι αρμόδιοι προσπαθούν με σίδερα και βίδες να "στήσουν" ένα υποτιθέμενο θέατρο στα αρχαία, χωρίς να ανακοινώνουν κάποιο σχέδιο, χωρίς να ζητούν και μια δεύτερη γνώμη για την κατασκευή που περισσότερο ξενίζει, παρά "συμβαδίζει" με τον χώρο!
Άλλοι, ίσως θεωρούν ότι "και αυτό καλό είναι"... Πολλούς ακούω να λένε για έργο-στάχτη στα μάτια ή καθρεφτάκια και άλλα δώρα για τους ιθαγενείς... Σίγουρα αυτοί οι "παλαβοί" στους οποίους με περηφάνια ανήκω και εγώ, δημιουργήσαμε υψηλές ελπίδες για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και των παιδιών μας. Παλέψαμε και σταματήσαμε την ανέγερση του κτιρίου-τέρατος, αποσπώντας την υπόσχεση-ελπίδα να γίνει εκεί το νηπιαγωγείο... Διακόψαμε τα σχέδια Μπόμπολα για ανέγερση εμπορικού κέντρου μέσα στα αρχαία και "σπρώξαμε" τα σχέδιά τους για ένα άλλο εμπορικό κέντρο προς τον Κηφισσό... Θα συνεχίσουμε να "σπρώχνουμε" μέχρι να πέσει μέσα στο ποτάμι και αυτό και να χαθεί!!! Το πιστέψαμε και το πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Για όλα αυτά λοιπόν το μόνο που ζητάμε είναι συνοχή και αλληλεγγύη! Εντάξει και συμμετοχή! Ο λεγόμενος δημοτικο-κρατικός μηχανισμός έχει βρει στα βράχια, που λέμε, και ίσως χρειάζεται ένα δυνατό κύμα για να τον ξαναβάλει σε ρότα...Μην ξεχνάμε ότι τις σπουδαιότερες μάχες τις κερδίσαμε όταν είχαμε την ανάγκη αυτού του μηχανισμού. Όποτε ας επιλέξουμε όλοι μας τον μηχανισμό που θα μας έχει αυτός ανάγκη και θα μπορούμε να επεμβαίνουμε  μη βίαια στην λειτουργία αλλά και τις αποφάσεις του... Υπάρχει τέτοιος;
Οεεοοο;;;

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΘΑ 'ΧΕΙ ΚΑΝΕΙΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή...;;;



μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

7 Μαρτίου 2012

Αποσπάσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στους Οικολόγους Πράσινους βάσει του νόμου 2910/2001 – Θεματική Ομάδα Οικολογίας Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν δημοσίους υπαλλήλους που, ανεξαρτήτως φύλου, διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να εργαστούν μαζί μας, να δηλώσουν την πρόθεσή τους να αποσπασθούν, από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται σήμερα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και να εργασθούν στους Οικολόγους Πράσινους με βάση τις διατάξεις του νόμου 2910/2001, σε θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν με βάση τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που περιγράφονται παρακάτω.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους καθώς και συνοδευτική επιστολή στην οποία θα αναφέρεται ο κωδικός ή οι κωδικοί των θέσεων για τις οποίες υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
έως και την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, και ώρα 24:00.

Γενικές απαιτήσεις των θέσεων εργασίας των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων:

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα αποσπασθούν με βάση τους νόμους Ν. 2910/2-5-01 (ΦΕΚ 91 Α΄), 1895/90 (ΦΕΚ Α' 116), Ν.Δ. 216/74 (ΦΕΚ Α' 367), και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.
Οι θέσεις εργασίας είναι απαιτητικές ως προς την ποιότητα της εργασίας που απαιτείται και περιλαμβάνουν:
- ικανότητα (αυτο)οργάνωσης της δουλειάς τους αλλά και συνεργασία σε ομάδα που απαιτείται στο πλαίσιο της λειτουργίας των Οικολόγων Πράσινων,
- ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και διάθεση συνεισφοράς στις πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων,
- συστηματική και αμφίδρομη συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα των Οικολόγων Πράσινων (σήμερα σε σχέση με το Ευρωκοινοβούλιο) σε θέματα του αντικειμένου τους,
- υποστήριξη της δουλειάς των αντίστοιχων θεματικών ομάδων και τοπικών πολιτικών κινήσεων/περιφερειακών οργανώσεων των Οικολόγων Πράσινων με τεκμηρίωση θεμάτων, στοιχεία και μεταφορά εμπειρίας,

ΘΕΣΗ ( ΜΕΡΙΚΗΣ) ΕΡΓΑΣΙΑΣ...!!!



μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
7 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση εργασίας μερικής απασχόλησης για εξωτερικές δουλειές

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι προκηρύσσουν θέση μερικής απασχόλησης για άτομο/κλητήρα, που θα αναλαμβάνει εξωτερικές δουλειές των Κεντρικών Γραφείων των Οικολόγων-Πράσινων.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν γραπτό αίτημα και σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική δ/νση  eg_axiologisi_prosopikou@googlegroups.com
[πληροφορίες: Γραμματεία Γραφείων, Χριστίνα Κοττώρη, 210 3306301]
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Περιγραφή θέσης εργασίας μερικής απασχόλησης για εξωτερικές δουλειές
Διακίνηση Αλληλογραφίας και Λοιπού Υλικού
Ο εργαζόμενος θα διακινεί αλληλογραφία και λοιπό υλικό, ενώ θα του ανατίθενται και άλλες εξωτερικές δουλειές, για την κάλυψη των αναγκών των Κεντρικών Γραφείων του κόμματος στην Πλ. Ελευθερίας 14, του Λογιστηρίου (Κολοκοτρώνη 31) και του Γραφείου Ευρωβουλευτή στην Αθήνα. Θα προτιμηθούν άτομα που διαθέτουν ίδιο μεταφορικό μέσο, συγκεκριμένα δίκυκλο, για τη διακίνηση των ανωτέρω.
Πρόσθετα προσόντα:
1. Κατοχή Διπλώματος Οδήγησης Δικύκλου (και προαιρετικά-συμπληρωματικά, ΕΙΧ)
2. Κατοχή Δικύκλου
3. Θα εκτιμηθεί προηγούμενη σχετική εμπειρία/ προϋπηρεσία (γνώση του Κέντρου της Αθήνας και των κομβικών-κεντρικών δημοσίων υπηρεσιών)
Συνθήκες και όροι εργασίας
1. Έδρα εργασίας, τα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων στην Πλ. Ελευθερίας 14, στην Αθήνα
2. Ωράριο ευέλικτο, ολιγόωρο, ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες (καταρχήν, ολιγόωρη απασχόληση στο διάστημα μεταξύ 10:00 και 17:00)
3. Ευελιξία και διαθεσιμότητα, αν απαιτηθεί, στο πλαίσιο έκτακτων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, απογευματινές ώρες, Σαββατοκύριακα και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες)
4. Εργασιακά δικαιώματα, όπως προβλέπονται από την εργατική και συναφή νομοθεσία.

JUST FOR THE RECORD...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                           
Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, ορίζονται οι αντιδήμαρχοι με θητεία από 13-2-2012 μέχρι 4-7-2013, ως εξής:

1)  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: Σουλτάνα Σπυροπούλου με την εποπτεία των Διευθύνσεων:
α) Κοινοχρήστων Χώρων
β) Οδοποιίας και Αποχέτευσης
γ) Κτηριακών Έργων
δ) Σχολικών Κτηρίων και
ε) Ηλεκτρολογικού

2) Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ανάπτυξης: Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά, με την εποπτεία των Διευθύνσεων:
α) Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και
β) Εμπορίου και Ανάπτυξης

3) Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: Ανδρέας Βαρελάς, με την εποπτεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

4) Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Εύα Κοντοσταθάκου με την εποπτεία των Διευθύνσεων:
α) Οικονομικών
β) Δημοτικών Προσόδων
γ) Προμηθειών και Γενικών Αποθηκών
καθώς και με τις αρμοδιότητες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας

5) Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης: Καλλιόπη Γιαννοπούλου με την εποπτεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

6) Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως: Αικατερίνη Δωρή με την εποπτεία της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως και Πολεοδομίας.

7) Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος με την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας.

8) Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Αστικής Κατάστασης: Φώτης Προβατάς με την εποπτεία της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας και Δημοσίων Σχέσεων.

9) Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος: Άγγελος Αντωνόπουλος με την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

10) Αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης: Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης με την εποπτεία της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των Τμημάτων 1ης,2ης, 3ης, 4ης,5ης,6ης και 7ης Δημοτικής Κοινότητας της Διεύθυνσης Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Επίσης,
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος  κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η Αντιδήμαρχος κυρία Νέλλη – Κανέλλα Παπαχελά.

η Αντιδήμαρχος κυρία Σουλτάνα Σπυροπούλου, ορίζεται αναπληρώτρια του Δημάρχου Αθηναίων, και θα ασκεί τα καθήκοντά του σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του.

Στον δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Κόκκινο, ανατίθεται η εποπτεία της Δ/νσης Κοιμητηρίων

Στη δημοτική σύμβουλο κυρία Αγγελική Αντωνοπούλου, ανατίθεται η εποπτεία των δράσεων εθελοντισμού.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ;

ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 ( ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Α)

Πολύ σημαντικές ζημιές σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και βασικές αστικές υποδομές της Αθήνας, καταγράφει ο πρώτος απολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη από τα χθεσινά επεισόδια. Συνεργεία και ειδικά κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων, θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες, να εργάζονται στην κατεύθυνση της καταγραφής των ζημιών και της άμεσης αποκατάστασης των πιο ζωτικών από αυτές.
Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση:


·       93 κτίρια της Αθήνας καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μερικά εκ των οποίων πολύ σημαντικής πολιτιστικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας

·       Στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ερμού, Αιόλου και Αθηνάς εντοπίζεται η πλειονότητα των κτιρίων και εμπορικών καταστημάτων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές

·       Η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίζει να συλλέγει μεγάλες ποσότητες σπασμένου μαρμάρου και πέτρας από δρόμους και πεζοδρόμια, που υπολογίζονται σε περίπου 40 τόνους.

·       Οι αστικές υποδομές (παγκάκια, πεζούλια, παρτέρια κλπ) στην πλατεία Συντάγματος έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

·       Εκτεταμένες καταστροφές καταγράφονται και σε άλλες υποδομές της πόλης (κάγκελα, πλάκες πεζοδρομίων, σχάρες υδάτων κλπ).  


ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ


1.       Σταδίου 19-21
Διώροφο διατηρητέο κτίριο. Το αρχικό κτίσμα οικοδομήθηκε την περίοδο 1870-1881 σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Ernest Ziller (1837-1923) σε νεοκλασικό ρυθμό. Την περίοδο 1914-1920 πραγματοποιήθηκε σημαντική επέμβαση σε ρυθμό Νεομπαρόκ, που στέγασε τον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ», σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944), από τις πρώτες χρήσεις του οπλισμένου σκυροδέματος. Το 1982 απέκτησε δεύτερη κινηματογραφική αίθουσα «Απόλλων» στο υπόγειο του κτιρίου.

2.       Μέγαρο Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Πανεπιστημίου 37 και Κοραή 10
Πενταόροφο διατηρητέο κτήριο που οικοδομήθηκε την περίοδο 1928- 1934 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Λαζαρίδη (1894-1961), απόφοιτου της Γαλλικής Ecole des BeauxArts. Η μορφολογία του συνδυάζει μοντέρνο κλασικισμό με αρχαΐζοντα γεωμετρικό διάκοσμο της Art Deco. Καταστράφηκε το ισόγειο που στεγάζει υποκατάστημα της ALPHA BANK.

3.       Μέγαρο Νικολούδη, Πανεπιστημίου 41
Διατηρητέο κτίριο με ομώνυμη στοά. Το αρχικό κτίριο οικοδομήθηκε το 1897 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944) και συμπληρώθηκε σε βάθος προς την οδό Σταδίου, το 1918 από τον ίδιο.

4.       Πανεπιστημίου 45 και Πεσμαζόγλου
Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο(πρώην κτήριο της Λαϊκής Τραπέζης) με δύο υπόγεια, που οικοδομήθηκε το 1927, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά (1863-1937) που θεωρείται αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος της υστεροκλασικής περιόδου, με πληθώρα έργων του κυρίως στην Αθήνα.

5.       Αθηνάς 13-15 και Κακουργιοδικείου (Τράπεζα Κύπρου)
Τριώροφο διατηρητέο κτίριο με κεραμοσκεπή, νεοκλασικής ρυθμολογίας

6.       Αθηνάς 16 και Βορέως 17 (Τράπεζα ALPHA BANK)
Διώροφο διατηρητέο κτίριο εκλεκτικιστικής μορφολογίας, που οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου/αρχές του 20ου αιώνα.

7.       Ερμού 66
Διατηρητέο τετραόροφο κτίριο, μορφολογίας ύστερου κλασικισμού

8.       Χειμερινός κινηματογράφος ΑΣΤΥ, Κοραή 4
Ο κινηματογράφος στεγάζεται σε υπόγειο χώρο του κτηρίου, ιδιοκτησίας της «Εθνικής Ασφαλιστικής», που οικοδομήθηκε την περίοδο 1934-38, σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Εμμ. Κριεζή και Αν. Μεταξά.(ΦΕΚ 323/Δ/2001)

9.       Σταδίου 6-8
Το συγκρότημα αποτελείται από ένα μονώροφο και ένα διώροφο διατηρητέο κτήριο, ιδιοκτησίας Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου «Αγ. Ελένη» και Ασύλου Ανιάτων. Νεοκλασικής μορφολογίας, οικοδομήθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα.