Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα θα πληρώσει την Φινλανδία για να μας δώσει το νέο δάνειο!

Απίστευτη συμφωνία ..μιας απίστευτης κυβέρνησης!

Το να δανείζεται κάποιος όταν το έχει ανάγκη με επαχθείς για αυτόν όρους, το έχουμε ξανακούσει και ακόμα καλύτερα το έχουμε βιώσει καλά οι Έλληνες.

Συμφωνίες όμως, με τον δανειζόμενο να δίνει λεφτά για να τους εγγυηθεί το δάνειο πρώτη φορά ακούμε και μάλιστα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιό θα είναι αυτό το ποσό. Οι εγγυήσεις θα είναι εμπράγματες ή όχι. Η κυβέρνηση το αρνείται κατηγορηματικά. Γιατί να τους πιστέψουμε μέσα στα
τόσα ψέμματα που έχουν πει στον ελληνικό λαό; Σκεφτείται ότι αυτές οι συμφωνίες γίνονται με τον λαό να βρίσκεται σε διακοπές, μακρυά από τις πηγές ενημέρωσης.

Διαβάστε τι είπε η Υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν σχετικά με τη συμφωνία με την Ελλάδα στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα προσφέρει η Αθήνα για να λάβει και δεύτερο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη.

Όπως εξήγησε η Φινλανδή υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από την πλευρά της Ελλάδας θα κατατεθεί ένα χρηματικό ποσό στη Φινλανδία, το οποίο και θα επενδυθεί. Το ποσό αυτό μαζί με τους τόκους θα είναι ανάλογο της συνεισφοράς της Φινλανδίας στη βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα από τον EFSF.

Η Ουρπιλάινεν δήλωσε ότι το ύψος των εγγυήσεων δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και ότι σκοπεύει να καταθέσει το χρηματοδοτικό σχήμα προς έγκριση στις άλλες χώρες της ευρωζώνης αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Επανέλαβε, παράλληλα, τη θέση της κατά της έκδοσης ευρωομολόγων ως μέσου αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για το χρέος της σήμερα και αύριο. Έτσι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην στάση μας πάνω σε αυτό. Παραμένουμε αντίθετοι στα ευρωομολόγα για παράδειγμα», τόνισε.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι η Βουλή της χώρας θα συνεδριάσει και πάλι στις 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσει και να ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου που προβλέπει νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα και ενισχύει τον ρόλο του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης, του EFSF.

Υπογράμμισε τέλος ότι η Φινλανδία θα συνεχίσει να ζητεί εγγυήσεις για κάθε νέο πακέτο βοήθειας και επανέλαβε την αντίθεσή της στην ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF.

ΥΠΟΙΚ: Το χρηματοδοτικό σχήμα δεν έχει «κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα»



Τη σύναψη συμφωνίας «στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 21 Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF», γνωστοποίησε με τη σειρά του και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Το συμφωνηθέν χρηματοδοτικό αυτό σχήμα διαμορφώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική του επεξεργασία.

Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει πάντως ότι το χρηματοδοτικό σχήμα δεν έχει «κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα» και θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των υπουργών).

Οπως υπενθυμίζει το υπουργείο, η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Μιας και ο καιρός ήταν καλός και η γιορτή της Παναγιάς έπεφτε Δευτέρα, η εκδρομή προς την Αγία Άννα στη Β. Εύβοια ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Φτάσαμε βραδάκι Σαββάτου και απλώς μείναμε σπίτι κουβεντιάζοντας, στη δροσιά της βεράντας για τα όσα είχαν συμβεί, συμβαίνουν και θα (ευχόμαστε να) συμβούν στις ζωές μας. Μερικά πράγματα όμως αφορούν όλους. Όπως για παράδειγμα οι αποφάσεις εκείνων που νομίζουν ότι όλα τους ανήκουν και ότι όλα είναι προς εκμετάλευση!
Το δημοτικό Συμβούλιο του καλικρατικού πλέον δήμου Νηλέως ενέκρινε με ψήφους 11 υπέρ και 9 κατά την κατασκευή ΒΙ.ΠΕ στην περιοχή του Μαντουδίου ξεδηκώνοντας διαμαρτυρίες κατοίκων. Όχι μόνο θα τσιμεντοποιηθεί ένας πανέμορφος και τεράστιος χώρος δάσους αλλά πλέον η χρήση του θα είναι ανοιχτή σε κάθε λογής επιχειρηματική δραστηριότητα που το περιβάλλον και οι κάτοικοι κινδυνεύουν από ανεπανόρθωτες βλάβες!
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να επισκεφτώ την εν λόγω περιοχή, όμως με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.Το λυπηρό στην υπόθεση είναι ότι υπάρχουν "άνθρωποι" που συναινούν σε αυτή την καταστροφή... Το γιατί μου το έδειξε η διαδρομή της επιστροφής λίγο πριν τη Χαλκίδα. Δεν είναι οι συγκεκριμένοι που συναινούν είναι όμως ο τρόπος τους , η παιδεία τους και το κακό παράδειγμά τους. "Ανεβάζω" λοιπόν αυτές τις δύο φωτογραφίες και αφήνω σε εσάς τα σχόλια...
Ο ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: Όχι στη μετανάστευση κάντε Επανάσταση

Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά...
Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, της Ελευθερίας και του Μεγαλείου.

Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας. Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση). Στο θέμα μας:
Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:
«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)
Τι μας συμβουλεύει ο Πλάτων; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πλάτων, όχι ο Μαρξ ή κάποιος άλλος «γνωστός επαναστάτης»…). Περιγράφοντας μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε τώρα, παροτρύνει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν παρά να φύγουν. Ευθέως μιλά για Επανάσταση αρνούμενος σε κάθε περίπτωση τη μετανάστευση. Και επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο να υποφέρουμε τις ταλαιπωρίες των πολιτικών αγώνων και των συγκρούσεων παρά να δεχθούμε την αλλαγή του πολιτεύματός μας.
Ας ακούσουμε τον Πλάτωνα λοιπόν και ας ξεσηκωθούμε! Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τις μεγαλειώδεις μας διαδηλώσεις, ας ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε και ας απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, δηλαδή τους εαυτούς μας -γιατί πατρίδα είναι οι άνθρωποι-, από τους ανάξιους κυβερνήτες που μας ξεπουλούν και υποδουλώνουν!
Υ.Γ. Κάποτε άκουσα σε μια παρέα «αριστερών» ότι ο Πλάτων ήταν… «ολιγαρχικός». Όπως αντιλαμβάνεστε εκείνοι οι «αριστεροί» δεν είχαν διαβάσει ποτέ Πλάτωνα… 

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Επιστρέφοντας εχθές από την απογευματινή μου ποδηλατοβόλτα στο Σύνταγμα, όπου το πνεύμα της αγανάκτισης υπάρχει έστω και μεμονωμένα
και ο κόσμος δειλά-δειλά αράζει στα σκαλάκια της πλατείας και στα καινούρια παγκάκια, σα να στέλνει ένα μήνυμα όπως τα χειμερινά σινεμά,
 
κάπου στα μισα του πεζόδρομου μεταξύ του Θησείου και της Πειραιώς, κοντοστάθηκα για να τραβήξω μερικές φωτογραφίες
από αυτές που δημιουργούν συνειρμούς και ίσως άπιαστα όνειρα... 
Ξάφνου πίσω μου στο βάθος ακούω κουδούνια, σφυρίχτρες και συναγερμούς. Σηκώνω το βλέμα μου και αντικρύζω δεκάδες ποδηλάτες να κατηφορίζουν προς το Γκάζι...
 Ένα μικρό ποτάμι από ρόδες, πετάλια,πολύχρωμα κράνη και φωτάκια!!! "Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του", σκέφτηκα και χαμογελώντας μπήκα και εγώ στο τέλος αυτού του ποταμού...
Παρότι είχα ήδη περάσει μία ώρα πάνω στη σέλα του ποδηλάτου μου, αποφάσισα να ακολουθήσω μια διαδρομή που στο τέλος κατάλαβα ότι ήταν προ-χαραγμένη και πολύ ευχάριστη.

Ήταν μια διαδρομή από το Θησείο, στο Γκάζι, στα Σεπόλια, στον Αγ. Παντελεήμονα, στο Περιστέρι από άλλοτε κεντρικούς δρόμους όπου οι συντονιστές αυτής της προσπάθειας "έκοβαν" την κίνηση με τα ποδήλατά τους και τις σφυρίχτρες τους μέχρι να περάσουμε όλοι,
 
 
Η διαδρομή είχε και τα αναπάντεχά της
αλλά και τις "ειδικές" της!!!
Αυτοί πάντως που ενεπλάκησαν στο στήσιμο και χτίσιμο αυτής της γέφυρας πρέπει να τους αφαιρεθούν τα διπλώματά τους και να την ξαναχτίσουν με δικά τους έξοδα! Παρατηρήστε τι περιμένει όποιον κατέβει την ράμπα!!! Μια κολώνα της ΔΕΗ!!!
Στο τέλος της ημέρας και της πανέμορφης διαδρομής, ένοιωθα γεμάτος, δυνατός, χαρούμενος και κατά ένα ανεξήγητο τρόπο ξεκούραστος αν και έκλεισα ένα γεμάτο δίωρο ποδηλατώντας...
Να επισημάνω την αντίδραση του κόσμου που έξαφνα πέρναγαν από μπροστά τους 60 με 70 ποδηλάτες.
Πρόσωπα έκπληκτα, μάτια γουρλωμένα, αμήχανα χαμόγελα, επεφημίες και στις στάσεις μας οι κάτοικοι έχονταν και μας μίλαγαν, μοιράζονταν τις αναμνήσεις  από τα δικά τους ποδηλατικά χρόνια και τα χρόνια της δικής τους αθωότητας!!!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ...

 Μια απογευματινή βόλτα στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα φτάνει για να σε σοκάρει δυστυχώς δυσάρεστα. 
Εντάξει είναι άστεγοι, είναι οικονομικοί μετανάστες, πιθανότατα παράνομοι, δεν έχουν που να μείνουν...
Τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και όσοι τέλοσπάντων θέλουν να περάσουν το απόγευμά τους σε ένα καθαρό και προστατευμένο περιβάλλον δεν έχουν δικαίωμα. Μήπως είναι το ίδιο ακαλαίσθητο και βρώμικο και ανθυγειινό το περιβάλλον στο πάρκο όσο ήταν και στο Σύνταγμα;

Τον χειμώνα τι θα γίνει; Θα καίνε τις ξυλόσομπες και τα μαγκάλια κάτω από τα δέντρα; Και αν παραμείνουν ένα δυο χρόνιοα και το "κάνουν" δικό τους το μέρος, ποιος θα τους διώξει;


ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΟΥΣΕΊΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ;

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΙΩΣΗ...

Γιατί περιμένουμε και άλλη! Αυτή ακούστηκε ότι θα είναι γύρω στο 7.5% επί του ακαθάριστου μισθού... Η επόμενη θα είναι η γνωστή προσπάθεια στήριξης του ταμείου ανεργίας που λέγεται ότι θα είνα το 0.5%... Το Σύνταγμα έρχεται πιο κοντά έτσι! Όλα τα λεφτά είναι το "Φιλικά" στο τέλος... Δεν θα σας πω σε ποια εταιρεία αναρτήθηκε η ανακοίνωση αλλά πολλοί συμφώνησαν να τους αντευχηθούμε με "Φιλάκια"... 
Θα γαμηθούμε που θα γαμηθούμε , να μην έχει και λίγο αίσθημα;... Αμ πως!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!


Ε-Ε-Ε , Ο-Ο-Ο,
ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΔΩ!!!

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.


Κατεδαφίζεται το ακίνητο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Κρατύλου
πηγή: www.skai.gr
 

Το ΚΑΣ στη συνεδρίασή του στις 2 Αυγούστου ενέκρινε την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και ενοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος. ‘Οπως επεσήμαναν τα μέλη του ΚΑΣ με τις νέες μουσειακές αποθήκες επιτυγχάνεται:

• Χωροταξική συγκέντρωση του συνόλου του αρχαιολογικού υλικού.
• Αποθήκευση με βάση τις κατηγορίες μνημείων και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε υλικού.
• Αναβάθμιση συνθηκών φύλαξης για την ασφάλεια των αρχαίων.
• Διευκόλυνση μελέτης του υλικού από επιστημονικό κοινό με την δυνατότητα παροχής στοιχείων από τη βάση δεδομένων της Γ΄ ΕΠΚΑ.
• Ενημέρωση του μη ειδικού κοινού με ενημερωτικές πινακίδες και info points.
• Δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Έργο αποτελεί «προπομπό» του σχεδιαζόμενου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
Τα οφέλη από το έργο:

• Χωροταξική συγκέντρωση των αποθηκών της Γ΄ ΕΠΚΑ στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.
• Μεταφορά του αρχαιολογικού υλικού σε νέες μουσειακές αποθήκες, όπου θα εξασφαλίζεται η αρτιότερη φύλαξη και ασφάλειά του.
• Κατεδάφιση των παλαιών και επικίνδυνων κτηρίων που χρησιμοποιούνται σήμερα ως αποθήκες και απελευθέρωση έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων που θα ενοποιηθούν με τον Αρχαιολογικό Χώρο.
• Απόδοση στο επιστημονικό αλλά και στο μη ειδικό κοινό των περιοχών επέμβασης με τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να λειτουργούν ως χώροι ανάδειξης και προβολής των αρχαιοτήτων.
• Το Έργο συνδέεται με άλλα ανάλογα, που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται, όπως:
-ο αρχαιολογικός / πολιτιστικός περίπατος που θα συνδέει τον Κεραμεικό με την Ακαδημία Πλάτωνος,
-η ανάδειξη του Δημοσίου Σήματος,
-η αποκάλυψη, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών καταλοίπων εντός του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος,
-η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου,
-η σχεδιαζόμενη ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.


«Η ανάδειξη και ενοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι ένα έργο που έχει αργήσει να γίνει. Είναι ένας χώρος, από τους πολλούς της Αθήνας, ο οποίος δεν έχει αναδειχθεί και αξιοποιηθεί σωστά. Η βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναδειχθεί ως χώρος δημιουργικός και ζωντανός. Ένας χώρος που χρειάζεται χρώμα και ενέργεια. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τους τρόπους καταστολής των προβλημάτων της Αθήνας, ενώ δεν σκεφτόμαστε την ανάδειξη της Αθήνας, των σημείων εκείνων που κρύβεται η ενέργεια της Αθήνας. Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι πηγή πλούτου για την Αθήνα και ως τέτοια πρέπει ν’ αναδειχθεί.», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.