Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 2010


Στις 22 Νοεμβρίου 2010, η Οικολογική Αθήνα συναντήθηκε για μια εκλογοαπολογιστική συζήτηση και κατέληξε στα εξής:

  • Αναλάβαμε με ρίσκο τη συμπόρευση με άλλους πολιτικούς χώρους σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την Αθήνα, αλλά και για την Ελλάδα, μένοντας πιστοί και πιστές, στο ότι ο χώρος των Οικολόγων Πράσινων συνομιλεί και συνεργάζεται πάνω σε προγραμματική βάση και δεν τον ενδιαφέρει μόνον η πάγια αντιπολίτευση. Αποδείξαμε, πως είμαστε εδώ για να αναλάβουμε διοικητικές ευθύνες.
  • Θέσαμε ως κύριο στόχο τη συνεργασία με ένα σχήμα το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει την Δημοτική Αρχή Κακλαμάνη κι όχι την στείρα καταγραφή της κομματικής μας επιρροής.
  • Συμβάλαμε καθοριστικά στη δημιουργία ενός διακριτού ρεύματος 'Καμίνη" με χαρακτηριστικά κομματικής υπέρβασης.
  • Προγραμματικά, πετύχαμε την προώθηση πολλών πράσινων σημείων για την πόλη μας. Ο ίδιος ο κ. Καμίνης προσεταιρίστηκε δικές μας ορολογίες.
  • Μεταδώσαμε το στίγμα μας σε ανεξάρτητους /ες συνυποψήφιούς /ές  (Βαβάκος, Ρουσέας, Δοξιάδη κτλ), αλλά και σε άλλες /ους του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΑΡ, νέες /ους με όρεξη για δράση σε οικολογικό επίπεδο, που στο μέλλον θα είναι δίπλα μας.
  • Αποκτήσαμε επαφή με σημαντικά κινήματα πόλης όπως atenistas, κινήσεις πολιτών, ΜΚΟ και εν γένει ενεργούς πολίτες κι ενεργές πολίτισσες.
  • Ως συνυποψήφιοι /ες δώσαμε κοινή μάχη και συλλογικό στίγμα χωρίς ανταγωνισμούς με ελάχιστα μέσα και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε
  • ως κόμμα και πρόσωπα με ελάχιστο μηχανισμό ήταν δύσκολο να έχουμε διακριτή παρουσία σε ένα σχηματισμό με υποψήφιους /ες από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΑΡ, καθώς και ανεξάρτητες πολύ γνωστές προσωπικότητες. Επίσης, οι πράσινες ψήφοι διασπάστηκαν σε πολλές υποψηφιότητες.
  • Το θέμα της οργάνωσης είναι κάτι το οποίο οφείλει να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.
  • Πετύχαμε την εκλογή του πρώτου Πράσινου Δημοτικού Συμβούλου, του Φιλίππου Δραγούμη.
  • Ποσοτικά, ήταν επιθυμητή μια μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στο Δήμο, ποιοτικά αυτό αντισταθμίζεται με την εκλογή σε συνδυασμό που θα διοικήσει τον πρώτο Δήμο της χώρας.
  • Για το λόγο αυτό, το μεγάλο ρίσκο κι η ευθύνη ξεκινάει τώρα. Όλη η Οικολογική Αθήνα θα είναι στο πλευρό του Φίλιππου Δραγούμη και του νέου Δημάρχου.
  • Ως συνυποψήφιες /οι θα συνεχίσουμε να δίνουμε το συλλογικό μας στίγμα μέσα στο νέο σχήμα κάτω από το Γ. Καμίνη και θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία σε Δήμο και τοπικές κοινότητες με τις άλλες συνιστώσες του συνδυασμού.
  • τα επόμενα χρόνια μας δίνεται η ευκαιρία να βάλουμε την οικολογική σφραγίδα μας στην νέα σελίδα για το Δήμο της Αθήνας, να δείξουμε συνέχεια στο έργο μας, που έλειπε στο παρελθόν και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούμε. Θα αποδείξουμε πως η οικολογία είναι πράξη και μας αφορά όλους /ες, δείχνοντας τον δρόμο σε ευρύτερες συναινέσεις . Θα αναδείξουμε την δυνατότητα της Τ/Α να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής ασχέτως, εντός και παρά την κρίση.
Η επιτυχία μας (και) στην Αθήνα θέλουμε να αποτελέσει πρόκριμα για μελλοντικές συνεργασίες.

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...


 Μέχρι και την τελευταία στιγμή,




 Η αρρωστημένη δημαρχία ευτυχώς τελειώνει με τον καινούριο χρόνο και ίσως ο νέος δήμαρχος φανεί γενναίος και τίμιος...


 Σε μια γειτονιά που η ιστορία και ο πολιτισμός θάφτηκαν στη δυσώδη αδιαφορία συμβούλων που κάποτε ήταν μικρά παιδιά και έπαιζαν στα στενά της...



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

16.11.2010
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:
ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Λίγα λουλούδια κατέθεσαν σήμερα στο χώρο του Πολυτεχνείου οι Οικολόγοι Πράσινοι, μοιράζοντας παράλληλα σύντομο μήνυμα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Κώστας Διάκος και Ιωάννα Κοντούλη εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων,  καθώς και η Χριστίνα Κοττώρη, εκ μέρους των Νέων Πράσινων.  
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας, σύντομη δήλωση έκανε η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας:
«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που 37 χρόνια πριν σε δύσκολες συνθήκες είπαν και έπραξαν στην εποχή τους το «ως εδώ και μη παρέκει».
Επίκαιρο στην εποχή του Μνημονίου από εκείνη τη μακρινή πια εποχή, είναι η δυνατότητα να τα βάζουμε με εξουσίες πολύ ισχυρότερες. Να διαμορφώνουμε το δικό μας κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό, να ανακαλύπτουμε ότι η συλλογικότητα και η Μη Βία μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα.   
Αύριο ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου είναι ενδεικτική η σύμπτωση να έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του fast track, που βάζει στο γύψο την περιβαλλοντική νομοθεσία. Είναι πια ώρα να ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας. Δημοκρατία δεν είναι μόνο να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια αλλά η καθημερινή συμμετοχή και δράση.»

                                                             Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:  Ιωάννα Κοντούλη 6972 400417
Το ραντεβού των Οικολόγων Πράσινων για την αυριανή πορεία είναι στις 2:30 μμ στην Πατησίων & Στουρνάρη
                     
(ακολουθεί το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων)





ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
37 χρόνια μετά το 1973, τίποτα δεν είναι πια αυτονόητο. Στην εποχή του Μνημονίου:
  • Η Γενιά του Πολυτεχνείου, κυρίαρχη επί χρόνια στη δημόσια ζωή, είναι η γενιά που διαψεύστηκε και διέψευσε τις ελπίδες χρεώνοντας τον λογαριασμό στα παιδιά της. 
  • Οι νεώτεροι πληρώνουν δυσανάλογο τίμημα για τις επιλογές των γονιών τους. 
  • Η οργή μας, αλλά και η υπομονή μας, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.
  • Ο αρχηγός του κράτους κρίνει τους πολίτες για το αν πάνε να ψηφίσουν.
  • Στην αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο για το fast track, που βάζει στο γύψο την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Είναι ίσως ώρα να θυμηθούμε, ή να ανακαλύψουμε από την αρχή:
  • Ότι η κρίση δεν είναι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία και το περιβάλλον.
  • Ότι αυτά που δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται, συνήθως είναι και τα πιο σημαντικά.
  • Ότι η ικανότητα να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό,  είναι το κλειδί για τη χειραφέτηση της κοινωνίας.
  • Ότι η Μη Βία ΜΠΟΡΕΙ να φέρνει αποτελέσματα, ακόμη και απέναντι σε ένα σιδερόφρακτο καθεστώς όπως έγινε το 1973.
  • Ότι η συμμετοχή, κάθε μέρα και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, μπορεί ακόμη να αλλάξει τα πράγματα.

Αυτό που μένει επίκαιρο στην εποχή του Μνημονίου από εκείνη τη φοιτητική εξέγερση μιας μακρινής πια εποχής, είναι η δυνατότητα να τα βάζουμε με εξουσίες πολύ ισχυρότερες, να διαμορφώνουμε το δικό μας κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό, να ανακαλύπτουμε ότι η συλλογικότητα και η Μη Βία μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα. 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (αλλιώς εδώ θα είμαστε...)


Από την στήλη του Στέφανου Kασιμάτη  στην χθεσινή Κυριακάτικη  Καθημερινή  διαβάζουμε τις παρενοχλήσεις ενός γνωστού μας δημοτικού συμβούλου σε έναν δημότη .Αξίζει να διαβαστεί

Παρενοχλήσεις
O αναγνώστης της στήλης Κωνσταντίνος Στάμου, Γενικός Χειρουργός, MD, PhD, αντιμετωπίζει πρόβλημα συστηματικών παρενοχλήσεων από πλευράς ενός αποφασισμένου πολιτευτή. Το λιγότερο που μπορώ για να τον βοηθήσω είναι να δημοσιεύσω τη σχετική επιστολή του:
«Τον κ. Τεντόμα δεν τον γνωρίζω όπως δεν με γνωρίζει και εκείνος. Ένα Σάββατο βράδυ το 2007, πριν από τις εκλογές, με κάλεσαν στο τηλέφωνο του σπιτιού μου ώστε να με προσκαλέσουν σε εκδήλωση του υποψηφίου βουλευτή Τεντόμα. Οπως αποδείχθηκε τηλεφωνούσαν (Σάββατο βράδυ) από το Δημαρχείο. Άκουγα μάλιστα μια σειρά τηλεφωνητριών να καλούν συνεχώς αριθμούς της Α' Αθήνας. Τους εξήγησα ότι δεν είναι ευγενικό να με καλούν από ένα τηλέφωνο του οποίου τον λογαριασμό πληρώνω εγώ μέσα από τα δημοτικά τέλη. Επίσης τους τόνισα ότι δεν έχουν καμιά δουλειά στο δημαρχείο αφού δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά άνθρωποι του πολιτικού γραφείου του κ. Τεντόμα. Τέλος τους είπα ότι θα στείλω τη Δημοτική Αστυνομία, αφού προφανώς έχουν εισβάλει στο Δημαρχείο εν αγνοία του κ. Κακλαμάνη και χρησιμοποιούν τις τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου. Νόμισα ότι γλίτωσα από τον κ. Τεντόμα. Λάθος. Στις εκλογές του 2009 με ξανακάλεσαν από το τηλέφωνο 2103221597, που επίσης ανήκει στον Δήμο, ώστε να με καλέσουν στο Bar Baraonda!
»Στο προσωπικό του site αναφέρεται ως τηλέφωνο επικοινωνίας το 2103221572 που ανήκει στην Εποπτεία Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας. Επιπλέον, το διαφημιστικό του υλικό εκδίδεται από το σύλλογο «Φροντίδα για την Τρίτη ηλικία», του οποίου ο κ. Τεντόμας είναι πρόεδρος. Σήμερα κάλεσαν ξανά από τον Δήμο (2105242229) να με καλέσουν στο πάρτι του κ. Τεντόμα σε κάποια καφετέρια.
Δεν θέλω να πληρώνω τα τηλεφωνήματα του κ. Τεντόμα. Δεν θέλω ποτέ να συναντηθώ με τον κ. Τεντόμα, διότι δεν θέλω να συναναστρέφομαι ανθρώπους που (κατά το βιογραφικό του) στα 11 ήταν μέλη πολιτικής νεολαίας. Επίσης θεωρώ έναν άνθρωπο που (με τρία παιδιά) μπορεί να είναι ταυτόχρονα υποψήφιος βουλευτής, υποδιοικητής του ΙΚΑ, δημοτικός σύμβουλος, διαιτητής της Α' Εθνικής, διορισμένος τοπογράφος της ΔΕΗ, φοιτητής του ΜΙΘΕ και πρόσκοπος υπερβολικά πολυάσχολο για ασχοληθεί με οποιοδήποτε ζήτημα με αφορά ως πολίτη. Παρακαλώ μήπως μπορείτε να με απαλλάξετε από τα collect τηλεφωνήματα του κ. Τεντόμα;».

Τι θα κάνουμε με το χαζοχαρούμενο?

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ (ας ευθυμήσουμε λιγάκι)


 
Συναντιούνται δύο φίλοι:
-Τι έγινε ρε, καλά?
- Άσε ρε, πέθανε η πεθερά µου.
- Σώπα! Τί είχε?
- Μαλακίες µωρέ, ένα κτήµα στο χωριό.
- Όχι ρε, σε ρωτάω αν είχε κανά πρόßληµα.
- Ναι µωρέ, δεν ήτανε γραµµένο στο κτηµατολόγιο και τρέχουµε.
- Ρε µαλάκα, σε ρωτάω από τι πέθανε.
- Προχτές το µεσηµέρι µωρέ, δεν είχαµε φαγητό, ßγήκε να πάει στο χασάπη να πάρει κανά κρέας και την πάτησε αυτοκίνητο.
- Όχι ρε την καηµένη!!! Και τί κάνατε?
- Τι να κάνουµε, φάγαµε µακαρόνια!!!!

 

Πεθαίνει ο Κίτσος και πάει στον παράδεισο. Εκεί βλέπει ένα μέρος γεμάτο ρολόγια και ρωτάει έναν άγγελο :
-   «Γιατί είναι όλα αυτά τα ρολόγια εδώ»;
-   «Ά, κάθε ρολόι μετράει τη διαφθορά μιας χώρας», λέει ο άγγελος. «Όσο πιο γρήγορα κινούνται οι δείκτες τόσο πιο μεγάλη είναι διαφθορά της".
Κοιτάει ο Μήτσος τα ρολόγια, βλέπει της Αμερικής και οι δείκτες του κινούνταν κανονικά. Βλέπει της Γερμανίας, σχεδόν το ίδιο. Βλέπει της Ιταλίας και οι δείκτες κινούνταν ελάχιστα πιο γρήγορα. Ψάχνει για το ρολόι της Ελλάδας αλλά δεν το βρίσκει πουθενά. Ρωτάει τον άγγελο:
-   «Ρε άγγελε, το ρολόι της Ελλάδας, πού είναι»;
Άγγελος :
-  «Το ρολόι της Ελλάδας το πήρε ο θεός για ανεμιστήρα».


Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε
δυο κανάλια.
Aπό το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου
- Τι κάνεις ρε ???? θα την κάψεις την τηλεόραση...
- Τι να κάνω ρε γυναίκα? αφού βάλανε το μπάσκετ μαζί με την τσόντα...δεν
 ξέρω ποιο από τα δυο να δω....
- Την τσόντα δες .................... μπάσκετ ξέρεις...


Η κηδεία του καρδιολόγου.
 
Ένας διάσημος καρδιολόγος πεθαίνει και του κάνουν περίτεχνη κηδεία.
Ως σύμβολο του επαγγέλματός του μια τεράστια καρδιά καλυμμένη με λουλούδια βρίσκεται πίσω από το φέρετρο κατά τη διάρκεια της τελετής.
 
Σε μια προσπάθεια να είναι η κηδεία ξεχωριστή, στο τέλος της τελετής η καρδιά ανοίγει και το φέρετρο κυλάει προς το μέρος της.
Αφού μπει ολόκληρο, η καρδιά κλείνει σφραγίζοντας το γιατρό μέσα της για πάντα.
 
Τότε ένας από τους παρευρισκόμενους σκάει στα γέλια!
Όταν όλα τα μάτια στρέφονται πάνω του, ομολογεί:
«Συγνώμη, απλώς σκεφτόμουν τη δική μου κηδεία…. είμαι γυναικολόγος…»

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ!!!

Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ! Η ΕΠΟΧΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΦΥΓΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ! ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΩΚΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΗ Η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ!!! 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΗΛΕΜΟΝΟΜΑΧΙΑ!!!


Και επειδή στη Γαλλία κλέβανε τα ποδήλατα, δεν θα γίνουν ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα;
Ή επειδή σαν υπουργός υγείας φροντίσατε να φτάσουμε ως εδώ, τώρα σας φταίει η τρόικα και το μνημόνιο;

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

"Δεν θα ασχοληθώ με τους μίζερους που στην πόλη βλέπουν μόνο τα άσχημά της κι όχι τις ομορφιές της". Μια θρασύτατη, αλαζονική συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη

Μια
απίστευτη συνέντευξη του Κακλαμάνη δημοσιεύτηκε στο γυναικείο περιοδικό
"WE" της Ελευθεροτυπίας στο τεύχος του Οκτωβρίου. Σε αυτή ο Κακλαμάνης
ξεδιπλώνει όλο το μέγεθος της αλαζονείας του δίνοντας μια σειρά από
προκλητικές υπεροπτικές. απαντήσεις. Δεν υπάρχει κατάλληλος σχολιασμός
πέραν του ότι ο κ. Κακλαμάνης πιο πιθανό να μένει στην αμερικάνικη
Athens της πολιτείας της Georgia, παρά στην Αθήνα της Ελλάδας.


Κάτι του φταίει πάντα του απερχόμενου δημάρχου της Αθήνας. Μια τα δέντρα που φυτρώνουν εκεί που άλλοι θέλουν να σπείρουν τσιμέντο, μια οι «κατ' επάγγελμα μίζεροι» πολίτες που τον βάφτισαν «Ομέρ Πριόνη», μια οι δημοσιογράφοι που παραποιούν τα λόγια και τις προθέσεις του, μια οι «μπαχαλάκηδες»... Το σίγουρο είναι ότι δεν του φταίνε τα ψαλίδια και οι κορδέλες, γι' αυτό και επιδίδεται μετά μανίας στο σπορ των εγκαινίων. Τι εγκαινιάζει; Όλα αυτά που 4 χρόνια τώρα έκαναν τη ζωή του Αθηναίου καλύτερη. Πώς είπατε; Δεν την έκαναν; Την έκαναν, επιμένει ο κ. Κακλαμάνης, προκαλώντας τους ψηφοφόρους να τον «μαυρίσουν» αν τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει. Αχ, μην τους βάζετε ιδέες, δήμαρχε...

Οι πολίτες σάς αποκαλούν Ομέρ Πριόνη και Ψαλιδοχέρη επειδή κόβετε τα δέντρα και γεμίζετε τον τόπο τσιμέντo.
«Κοιτάξτε, δεν με ενδιαφέρει τι λέει μια μικρή ομάδα που τους έχω ονοματίσει κατ' επάγγελμα δημοκράτες, κατ' επάγγελμα οικολόγους και κυρίως κατ' επάγγελμα μίζερους. Αυτοί οι κύριοι θα είναι όλοι υποψήφιοι. Ας δούμε, λοιπόν, ποιους θα επιβραβεύσει ο αθηναϊκός λαός. Αυτούς ή εμένα».

Ο Αβραμόπουλος έμεινε στην ιστορία ως ο Δήμαρχος με τα κάγκελα και τα συντριβάνια. Εσείς πως πιστεύετε ότι θα καταγραφείτε στη συνείδηση των πολιτών;
«Ως ο δήμαρχος που έφερε το περισσότερο πράσινο στην πόλη, αγόρασε και ενέταξε στη δημοτική περιουσία 132 στρέμματα ελεύθερων χώρων κι έφτιαξε 17 νέα πάρκα».

«Ο Βωβός δήμαρχός μας» σας αποκαλούν, για την επιμονή σας να χάσουν από πράσινο οι πολίτες και να κερδίσει από τσιμέντο ο εργολάβος στην περιοχή του Ελαιώνα.
«Οι δήμαρχοι εφαρμόζουν τους νόμους. Ούτε τους ψηφίζουν ούτε τους γράφουν. Ο νόμος ήταν και είναι σαφής. Ο,τι έγινε εκεί ήταν σύμφωνο με το νόμο που ψήφισαν τα 3/4 της Βουλής».

Λέγεται ότι συχνά κάνετε αντιφατικές δηλώσεις ή ότι, αφού έχετε πει κάτι, μετά το διαψεύδετε και λέτε κάτι άλλο.
«Τι λέτε; Βρείτε μου μια περίπτωση».

Στην Κύπρου και Πατησίων η κατασκευή γκαράζ σταμάτησε με δικαστική απόφαση, αλλά τα δέντρα είχαν ήδη κοπεί. Στην αρχή είπατε ότι κόψατε δύο δέντρα, μετά είπατε 15 και, τέλος, ότι τα πήρατε για να τα μεταφυτέψετε.
«Δεν είπα ποτέ τον αριθμό δύο εγώ».

Μα έχουν καταγραφεί αυτά.
«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε κάποιοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν βρει μια καλή λέξη να πουν για μένα. Τους αγνοώ παντελώς».

Έχετε πει ότι μια πόλη χωρίς τους ενεργούς πολίτες της είναι νεκρή. Κατόπιν χαρακτηρίσατε «περιφερόμενο θίασο» όσους αντιδρούν. Μεταξύ αυτών και τον Μανώλη Γλέζο.
«Με συγχωρείτε, αλλά εγώ μιλάω για τους κατοίκους της πόλης μου, δεν μιλάω για κατοίκους άλλων πόλεων. Αυτοί που φωνασκούν είναι από το Μαρούσι ή την Κηφισιά ή από οπουδήποτε».

Ακόμη κι έτσι να είναι. Οι κάτοικοι άλλων δήμων δεν δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν για ό,τι συμβαίνει δίπλα τους; Αυτό δεν εννοούμε ενεργοί πολίτες;
«Να είναι ενεργοί πολίτες στους δήμους τους».

Επίσης, λέγατε ότι θα έπρεπε να έχουμε ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα. Αυτό προεκλογικά. Μετά είπατε ότι είναι επικίνδυνο μέρος για τους ποδηλάτες η Αθήνα και εν τέλει ρίξατε το μπαλάκι στο ΥΠΕΧΩΔΕ και δηλώσατε ότι θα συμπαρασταθείτε ηθικά σε ό,τι αυτό αποφασίσει.
«Καμία αντιφατικότητα. Ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κάνει ποδηλατόδρομο».

Τότε γιατί υπόσχεστε στο κόσμο κάτι που γνωρίζετε ότι δεν θα προσφέρετε επειδή δεν είναι αρμοδιότητά σας;
«Δεν είπα ποτέ αυτό που λέτε. Είπα ότι θα πιέσουμε να γίνουν ποδηλατόδρομοι».

Το «συμπαρίσταμαι ηθικά» είναι πίεση;
«Οι πιέσεις και τα αποτελέσματα έρχονται στις κατ' ιδίαν συζητήσεις με την εξουσία».

Από το δημοτικό συμβούλιο λένε ότι έχετε πάρει φόρα και κόβετε κορδέλες. Εγκαινιάζετε προεκλογικά τα πάντα.
«Βεβαίως θα κάνω εγκαίνια. Γιατί να μην κάνω; Χαζός είμαι;»

Λένε ότι χρησιμοποιείτε τα μέσα του δήμου για την προβολή σας, ότι μόνο η φωνή σας ακούγεται στον 9,84.
«Εγώ δεν παρεμβαίνω ποτέ στο πρόγραμμα του 9,84, αλλά όταν έχω δραστηριότητα θα την προβάλω. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, π.χ., γίνεται η αποψίλωση ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου 60 μέτρα από το δημαρχείο. Γιατί να μην το προβάλω; Το τετράγωνο θα ανατιναχτεί πριν από τις εκλογές και θα γίνει η πρώτη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από 150 χρόνια».

Θα σας πουν και μπουρλοτιέρη εκτός από Ψαλιδοχέρη.
«Δεν μ' ενδιαφέρει. Δεν θα ασχοληθώ με τους μίζερους που στην πόλη βλέπουν μόνο τα άσχημά της κι όχι τις ομορφιές της».

Έχετε κατηγορηθεί για πολύ συντηρητικές απόψεις στο παρελθόν, ενώ και τώρα οι απόψεις σας συχνά ταυτίζονται με αυτές του Καρατζαφέρη. Σε μια συνέντευξή σας στα «Νέα» λέτε ότι έχετε ζητήσει από την κυβέρνηση «να εκκαθαρίσει τα εγκληματικά λαθρομεταναστευτικά στοιχεία». Ο Καρατζαφέρης χειροκρότησε. Μα είναι οι άνθρωποι λαθρομεταναστευτικά στοιχεία που πρέπει να εκκαθαριστούν;
«Αυτό που ζήτησα και το λέω ευθέως είναι ότι δεν μπορεί τα σύνορά μας να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι η Αθήνα ο υποδοχέας των παράνομων μεταναστών. Εγώ δεν είπα ποτέ τη λέξη λαθρομετανάστες, λέω παράνομοι μετανάστες».

Μα σας μεταφέρω τα δικά σας λόγια από συνέντευξη του 2008. Νομίζω ότι επανερχόμαστε σε ό,τι λέγαμε νωρίτερα. Ότι άλλα λέτε τη μια και άλλα την άλλη.
«Οι δημοσιογράφοι δεν είναι πάντοτε συνεπείς σ' αυτά που τους δίνεις, είτε γραπτώς είτε προφορικώς».

Άρα ο συνάδελφος παραποίησε τα λόγια σας.«Δεν με ενδιαφέρει τι έχει γραφτεί. Έπειτα, αν ήμουν με τον Καρατζαφέρη, γιατί με βρήκαν μαλακό κάποια άτομα από το κόμμα του και δεν ήθελαν να με στηρίξουν;»

Σας στηρίζουν, όμως, εν τέλει.
«Βεβαίως».

Εσείς δεν έχετε ιδεολογικό πρόβλημα με το γεγονός ότι σας στηρίζει η άκρα Δεξιά;
«Δεν είναι άκρα Δεξιά ο κύριος Καρατζαφέρης. Η άκρα Δεξιά θα κατεβεί με δικούς της σχηματισμούς, όπως καλά γνωρίζετε».

Αληθεύει ότι ένας διαμερισματικός σας σύμβουλος στηρίχτηκε στις προηγούμενες εκλογές από τη «Χρυσή Αυγή»;
«Δεν το γνωρίζω αυτό, ούτε τον σύμβουλο ούτε το γεγονός».

Ούτε γνωρίζετε για τις ομάδες ακροδεξιών που ανενόχλητες χτυπούν μετανάστες και άλλοτε πολίτες που αντιστέκονται στις αποφάσεις σας για το πράσινο της πόλης;
«Αυτοί που έδειραν τους πολίτες που αντιδρούσαν στις αποφάσεις μου ήταν τα γνωστά καλόπαιδα των Εξαρχείων. Οι μπαχαλάκηδες. Οι ίδιοι που έκαψαν την Αθήνα το 2008. Ξέρετε, σε μια δημοκρατία μπορεί ο καθένας να πιστεύει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά όχι να κάνει ό,τι θέλει. Το 2008 ήταν η τραγικότερη στιγμή για την πόλη και είμαι υπερήφανος που μόνος μου -οι πάντες είχανε κρυφτεί, και εσείς οι δημοσιογράφοι είχατε κρυφτεί- υπερασπίστηκα την ιστορία της πόλης μου όσο μπορούσα. Ως γιατρός - δήμαρχος επούλωσα τις πληγές της».

Ο κόσμος καιγόταν κι εσείς στέλνατε τα ΜΑΤ να φυλάξουν το (ψεύτικο, στο κάτω κάτω) δέντρο, ενώ αργότερα κόψατε τα αληθινά. Είχατε πάθει εμμονή, ειπώθηκε τότε, μην και δεν πραγματοποιηθεί η φιέστα των Χριστουγέννων.
«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Με ενδιαφέρει ότι η πλατεία Συντάγματος γέμισε από αθηναίους πολίτες. Οι άλλοι που λέγανε τα άλλα, κρύφτηκαν».

Κάποιοι σας αποκαλούν επικοινωνιακή φούσκα.
«Τότε δεν μπορώ να εξηγήσω τη δημοφιλία μου, όπως την καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις των εφημερίδων».

Λένε ότι χρησιμοποιείτε κατά κόρον τα ΜΜΕ, έχοντας δημιουργήσει και τις ανάλογες καλές σχέσεις που προϋποθέτουν την καλή μεταχείρισή σας.
«Σε αυτούς που τα λένε απαντώ να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Εξάλλου, κοντός ψαλμός αλληλούια, στις 7 Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, μόνο το «κομπιούτερ ρουμ» του δήμου κοστίζει 800.000 ευρώ. Πώς είναι δυνατόν; Δεν είναι αυτό κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος;
«Αυτά δεν ισχύουν».

Βλέπω στο ίδιο ρεπορτάζ παροχή υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργίας διευθύνσεων του δήμου, 1.170.000. Βελτίωση και υποστήριξη υποδομών μηχανισμών επιχειρησιακής λειτουργίας, 1 εκατ. Πολλά εκατομμύρια, κύριε δήμαρχε. Μπορείτε να εξηγήσετε στους πολίτες πώς με τόσα εκατομμύρια -δικά τους- η ζωή τους γίνεται όλο και χειρότερη;
«Τι να εξηγήσω;»

Επιπλέον, διαβάζω, 42 συνεδριάσεις για αναθέσεις προγραμματικών συμβάσεων, 15,5 εκατομμύρια.
«Κατ' αρχήν, αυτοί που τα λένε αυτά δεν γνωρίζουν τους νόμους. Ανάθεση δεν μπορεί να γίνει παραπάνω από 40 χιλ. ευρώ».

Άλλο σας ρωτάω. Γιατί η ζωή των πολιτών δεν έχει γίνει καλύτερη με τόσα λεφτά που ξοδεύετε;
«Σας απαντώ. Η ζωή των κατοίκων έχει γίνει πολύ καλύτερη και θα γίνεται συνεχώς. Γιατί, αν δεν έχει γίνει καλύτερη, εγώ θα πρέπει να "μαυριστώ" στις 7 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όσες φορές εξετέθην στον κόσμο, με εξέλεξαν σε κορυφαίες θέσεις».

Το ότι κάποιος μπορεί να γίνει πειστικός δεν σημαίνει ότι είναι και αποτελεσματικός.
«Εχετε μια έμμονη ιδέα να διαβάζετε μόνο μια εφημερίδα».

Έχετε πει ότι για τη ρύπανση στην Αθήνα ευθύνονται οι μετανάστες, οι αφισοκολλητές και οι διαδηλωτές...
«Φυσικά. Ξέρετε τι αφήνουν πίσω τους; Για το ΠΑΜΕ, ωστόσο, δεν μπορώ να πω κάτι. Έρχονται πάντα και με ενημερώνουν, και είναι απολύτως νόμιμοι και οργανωμένοι. Εννοώ αυτούς που, ενώ μιλούν για περιβάλλον, έχουν γεμίσει τον τόπο με συνθήματα του κόμματός τους. Αυτοί που λένε αυτά που μου λέτε, πίνουν καφέ στο Κολωνάκι με το ρόλεξ στο χέρι. Είναι κάτι ψευτοοικολόγοι, ψευτοαστοί και ψευτοδημοκράτες».

Μια κι εσείς, όπως ισχυρίζεστε, δεν είστε ψευτοδημοκράτης και ψευτοαστός, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Προ καιρού δύο ομοφυλόφιλοι πολιτικοί από τη Γερμανία παντρεύτηκαν, ενώ και στη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη πολλοί πολιτικοί παραδέχονται δημοσίως ότι είναι γκέι. Σας βρίσκουν σύμφωνο η δημοσιοποίηση και ο γάμος;
«Οι ενήλικοι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους. Το τυπικό δεν με ενδιαφέρει, ούτε ασχολήθηκα ποτέ».

Γιατί κανείς έλληνας πολιτικός δεν έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος; Όλοι στρέιτ είναι στο κοινοβούλιο;
«Να πάτε να τους ρωτήσετε».

Εσείς θα το δηλώνατε δημόσια;
«Δεν ασχολούμαι με την προσωπική ζωή του διπλανού μου, ούτε καν αυτού στο διπλανό διαμέρισμα. Δεν αφορά κανέναν».

Tη συνέντευξη πήρε η Αθηνά Γκόρου / πηγή: WE Eλευθεροτυπία

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δέσμη μέτρων σε επτά τομείς ανακοίνωσε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Γ.Καμίνης

Δέσμη μέτρων σε επτά κρίσιμους τομείς της πόλης Αθήνας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Καμίνης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» τόνισε πως τα συγκεκριμένα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας δημοτικής αρχής και έχουν στόχο την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από την κρίση δημοτών, την αποκατάσταση των στοιχειωδών λειτουργιών του δήμου, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και τέλος ένα νέο διοικητικό μοντέλο που θα στηρίζεται στη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων και σε επίπεδο διαμερισμάτων.

Το «πακέτο για την Αθήνα» που ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης περιλαμβάνει:

Κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, ιδιαίτερα για όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση:


  • Συνεργασία με χονδρεμπόρους και σουπερμάρκετ για μειωμένες τιμές στα τρόφιμα ημέρας και διάθεση υπολοίπων σε πρωτοβουλίες σίτισης και αλληλεγγύης
  • Μνημόνια συνεργασίας με οργανώσεις πολιτών που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής στήριξης, ώστε σταδιακά να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο σύνολο των διαθέσιμων υπηρεσιών πρόνοιας.
Ασφάλεια για όλους τους πολίτες:

  • Αξιοποίηση της εθνικής απογραφής του 2011 για την καταγραφή των μεταναστών χωρίς χαρτιά
  • Μέτρα περίθαλψης και υγιεινής για τις ομάδες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης
  • Πίεση για ταχεία εξέταση των αιτήσεων και την παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται προκειμένου να μεταβούν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής:

  • Επείγον πρόγραμμα φωτισμού δρόμων και πλατειών, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες περιοχές με υψηλή παραβατικότητα.
  • Πρώτο καθήκον της δημοτικής αστυνομίας η απελευθέρωση δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων από την παράνομη κατάληψη και χρήση τους.
  • Συντήρηση και αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών.
Καθαριότητα και την ανακύκλωση:

  • Τακτικός καθαρισμός δρόμων και πεζοδρομίων.
  • Άμεση προμήθεια των 10.000 κάδων ανακύκλωσης που λείπουν.
Ανάπτυξη:

  • Δημιουργία δημοτικών υπαίθριων αγορών που θα πάρουν τη θέση του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου.
  • Κίνητρα για επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου και για την ενίσχυση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Πολιτιστική αναζωογόνηση και διεθνής προβολή της Αθήνας:

  • Σταθερή σύνδεση με το Φεστιβάλ Αθηνών και διασπορά των εκδηλώσεών του σε όλη την πόλη και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Φιλοξενία των νεανικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων σε χώρους του Δήμου.
Διαφάνεια, λογοδοσία και συμμετοχή:

  • Έγκαιρη δημοσιοποίηση διαγωνισμών και προκηρύξεων και ανάρτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου στο Διαδίκτυο.
  • Επτά «μικροί Δήμοι» στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.
Για το τελευταίο θέμα ο κ. Καμίνης εξήγησε ότι οι λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ανάγκη από εκδημοκρατισμό και αναβάθμιση.

Μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για ειδική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε τρεις μήνες για τη διεξοδική συζήτηση πάνω στην πορεία του Δήμου και της πόλης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Αντίστοιχα, θα αποκεντρώνονται οι πόροι και θα εφαρμόζεται ο συμμετοχικός προϋπολογισμός με αφετηρία το 30% του επενδυτικού προγράμματος.

Στην περίπτωση συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όχι και στα Διαμερισματικά Συμβούλια, οι πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι διαμερισματικοί τους σύμβουλοι θα συμμετέχουν, άτυπα αλλά κατοχυρωμένα, στα αντίστοιχα Διαμερισματικά Συμβούλια με πλήρη δικαιώματα λόγου.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.


Ο καιρός μας επέτρεψε να περπατήσουμε στο πάρκο,
 

όμως οι εικόνες που αντικρύσαμε ήταν αποκαρδιωτικές.


Πρόχειρα καταλύματα δίπλα σε αρχαία ευρήματα...

μέσα σε πυκνές φυλλωσιές...

ξερά κλαδιά και κορμοί, έτοιμα να καούν για να προσφέρουν λίγη ζεστασιά σε άστεγους...


εικόνα εγκατάλειψης!

Πως να αφήσεις τα παιδιά σου να παίξουν ελεύθερα και ασφαλή;

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΜΕ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ... ΚΑΛΟ "ΣΗΜΑΔΙ"...



αν αυτή είναι η πρωτεύουσα που θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε, 
(στο βάθος το δημαρχιακό μέγαρο!!!)
αν αυτό είναι το θέαμα που θέλουμε καθημερινά να αντικρύζουμε και να διαφημίζουμε,
τότε φίλοι μου (δεν) λυπάμαι που θα το πω αλλά πρέπει κατεπειγόντως να 
ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΟΧΙ ΤΩΡΑ... 
ΧΘΕΣ!!!